Tomas Lilja, ansvarig fastighetsservice

Det går inte att ta miste på Tomas engagemang och gedigna kunskap inom arbetsområdet. Och han har all anledning att känna sig stolt över sitt arbete, eftersom kundnöjdheten bland uppdragsgivarna är en lysande bekräftelse på utomordentligt väl utförda projekt.

Hur ser uppdragsgivarna ut inom ditt ansvarsområde?
– Verksamhetsområdet växer stadigt och andelen privata bostadsrättsföreningar ökar bland våra uppdragsgivare. Vi har även en hel del privata fastighetsägare och markentreprenörer bland våra kunder idag.
Vilket har varit årets största projekt?
– Våra projekt varierar väldigt mycket i omfattning. Årets största projekt har varit Brf Fyrverkarens nya utemiljö. Det blev dessutom väldigt lyckat och uppskattat.

Varför byter HSB ut sina handverktyg?
– Anledningen till att HSB har valt att gå över till eldrivna handverktyg är givetvis för att minska miljöpåverkan, men det är också en viktig arbetsmiljöfråga. Eldrivna handverktyg väger inte så mycket, det blir mindre vibrationer och därtill kan vi börja jobba mycket tidigare på morgnarna eftersom de låter såpass lite.

Vad är fördelen med HSBs organisation?
– Vi har en organisation som är väldigt flexibel – nya uppdrag hanteras snabbt och effektivt. Personalen är proaktiv och hittar lösningar på problem som uppkommer längs med vägen.

Vad är du mest stolt över?
– En sak som är väldigt rolig är när vi får nya kunder – oavsett om det är nya bostadsrättsföreningar eller nya fastighetsägare – och man frågar dem hur de har fått nys om HSB. Svaret lyder oftast att de antingen upplevt att ett grannområde, där fastighetsservicen nyligen övertagits av HSB, har omvandlats och blivit välskött eller så har de fått rekommendationer från någon annan bostadsrättsförening som anlitar HSB. Det gör såklart att man blir otroligt stolt som ansvarig för fastighetsservicen.